persianenglish

0175833006

 باقلا

باقلا به سه زیر گونه تقسیم می شود: 1 – باقلای ریز، 2- باقلای متوسط، 3 – باقلای دانه درشت. معمولا از باقلای دانه درشت به عنوان سبزی استفاده می شود و از باقلای دانه ریز و متوسط به عنوان علوه جهت تغذیه دام ها و همچنین به عنوان کود جهت تقویت زمین استفاده می شود.

شرایط آب و هوایی برای رشد باقلا

باقلا محصول فصل خنک است و قادر است دمای 4-  درجه سانتی گراد را تحمل کند ولی در دمای 7- درجه بوته آن خشک شده و از بین می رود. درجه حرارت لازم برای سبز شدن بذر باقلا 3/5 تا 9 درجه سانتی گراد است. بنابراین در مناطقی با زمستان معتدل، این گیاه را در پاییز کاشته و در بهار محصول آن را برداشت می کنند و در مناطقی با زمستان خیلی سرد در بهار کشت می شود. باقلا نسبت به خشکی هوا خیلی حساس است مخصوصا در مرحله گل دهی. گرمای زیاد ، خشکی هوا و تابش خورشید اثرات نامطلوبی روی مقدار محصول باقلا خواهد داشت. حساس ترین مرحله برای باقلا 20 روز قبل از گل دادن آن می باشد که در مقابل هوای سرد و بارانی و نور کم فوق العاده حساسیت نشان می دهد.

باقلا به علت داشتن دوره نمو طولانی و دارا بودن شاخ و برگ زیاد احتیاج زیادی به آب دارد. زیرا در موقع خشکی خاک رشد ریشه های فرعی کم شده و گیاه خیلی زود پژمرده می شود و بنابراین رطوبت کافی زمین از شرایط اولیه کشت موفقیت آمیز این گیاه است به همین دلیل کاشت این گیاه در زمین های مرطوب به خصوص خاک های رسی و هوموسی که رطوبت را در خود نگه می دارند نتیجه خوبی می دهد.

کاشت باقلا

باقلا را به دو صورت می توان کاشت:

1-کاشت مستقیم بذر در زمین  2-کاشت به صورت نشا برای زودرس کردن

قبل از کاشت بذرها را باید به مدت 12 تا 24 ساعت در آب گرم می خیسانند تا زودتر سبز شود. قبل از کاشت باقلا باید زمین را در سال قبل شخم زده و 20 تا 30 تن کود دامی و 80 کیلوگرم کود ازت و  80 کیلوگرم کود فسفر در هکتار به زمین اضافه می کنند. کود ازت را در دو زمان به خاک اضافه می کنند، یک بار هنگام آماده کردن زمین و یک بار در مرحله رشد و نمو به محصول داده می شود. باقلا در اواخر زمستان به روش ردیفی در زمین کاشته می شود که در این روش فاصله بین ردیف ها را 30 تا 40 سانتی متر و فواصل بین بوته ها را 15 تا 30 سانتی متر در نظر می گیرند. در کاشت باقلا قبل از کاشت بذر، زمین را آبیاری کرده و بعد بذر را می کارند. تا زمانی که باقلا سبز نشده زمین را نباید آبیاری کرد زیرا در این صورت دانه ها در زمین پوسیده یا آن که در اثر سفت شدن خاک خروج بوته ها غیر ممکن می شود.

برداشت باقلا

برداشت باقلا به دو صورت است: یکی در حالت سبز بودن یعنی زمانی که باقلا در غلاف کاملا رشد کرده است . در این صورت قبل از خشک شدن غلاف باید آن را برداشت کرد. در حالت دوم برای تهیه دانه خشک باقلا، پس از خشک شدن غلاف روی بوته ها، تمام بوته ها را کنده و در محلی خرمن می کنند.

منبع : www.bazram.com

اخبار

توزیع زیره سبز بوجاری شده

توزیع زیره سبز بوجاری شده

زیره سبز بوجاری و ضدعفونی شده با قارچکش maxim xl شرکت یسنجنتا آماده توزیع می باشد.

 انبار بورس کالای زیره سبز در استان گلستان

انبار بورس کالای زیره سبز در استان گلستان

زیره سبز زیره سبز با نام علمیL. Cuminum cyminum(ال. کومینوم سمینوم) گیاهی است از خانواده apiaceae (آپیاسه)، یکساله، معطر، بدون کرک...